Дентална клиника Dr. Hazem

Често задавани въпроси

Кортикобазалнте импланти са заместители на изгубените естествени зъби.
Денталните импланти, които използваме в дентална клиника Dr. Hazem са швейцарски, титаниеви, биосъвместими импланти на Biomed®.

Базалният имплант с незабавно натоварване, известен също като кортикален или би-кортикален имплант, е най-модерна имплантологична техника, която използва дълбоката и добре минерализирана част на челюстната кост, наречена базална или кортикална кост, за по-добро задържане на зъбните импланти. Това позволява да се избегне необходимостта от присаждане на кост и от синус лифт. Базалния имплант е едночастов имплант с полирана, гладка повърхност, с цел да бъдат избегнати пери-имплантитите (инфекции около импланта), за да се сведе до минимум риска от отхвърляне.

Всеки имплант е индивидуално номериран, със сертификат за автентичност, сертифицирани са по ISO и са обвързани с 10 годишна гаранция. За всеки имплант се предоставя референтен номер и сертификат за произход.

Най-подходящи за незабавно натоварване на кортикобазалните импланти са металокерамичните корони. Изграждат се от биосъвместима сплав с гарантиран произход и се покриват с висококачествена керамика, която е най-здравият материал за зъбни корони, в пъти по-надежден от пластмаса и цирконий.

Цената за всеки пациент е различна, в зависимост от конкретния клиничен случай. Можем да ви изготвим персонална оферта напълно безплатно, като за целта е нужно да ни изпратите панорамна рентгенова снимка и снимка на Вашата захапка.

Не. Получавате оферта с фиксирани цени за целия период на лечението.

Услугите ни със завършени финални конструкции се изпълняват в следните срокове:
– Пълно възстановяване на една челюст в рамките на 3 дни
– Пълно възстановяване на двете челюсти в рамките на 1 седмица
– Поставяне на постоянни металокерамични корони в рамките на 72 часа

Изпращате рентгенова снимка, на базата на която подготвяме оферта за вашия конкретен случай.
Пълното възстановяване на една челюст се осъществява за 3 дни:
Ден 1
– Екстракция/отстраняване на зъби, когато такива са налични и тяхното отстраняване изцяло или на определен брой е наложително
– Поставяне на кортикобазалните импланти
– Пластика на венеца и костта
– Вземане на отпечатъците
Ден 2
– Проба на металната конструкция
Ден 3
– Проба и адаптиране на короните
– Окончателно фиксиране на постоянната конструкция.

Поставянето на кортикобазалния имплант е кратка процедура, която се извършва с локална анестезия. Усещането за лек дискомфорт в първите часове след интервенцията постепенно отшумява.

Не, базалният имплант с незабавно натоварване е най-модерна имплантологична техника, която използва дълбоката и добре минерализирана част на челюстната кост, наречена базална или кортикална кост, за по-добро задържане на зъбните импланти. Това позволява да се избегне необходимостта от присаждане на кост и от синус лифт.

Пълното възстановяване на челюстта е подходящо за пациенти, страдащи от липса на зъби, пушачи или диабетици, както и при такива,които страдат от значителна костна загуба и/или тежка пародонтоза.
Пълното възстановяване на челюстта с базални импланти е минимално инвазивно и може да бъде извършено в рамките на няколко дни. Импланта незабавно се интегрира в костта и не изисква никакво забавяне преди да бъде натоварен с металокерамична конструкция.

Нашата дентална клиника е международен център за имплантология, оборудван с последно поколение технологии и предпочитан избор за дентален туризъм, заради бързите и висококачествени интервенции с най-добро съотношение цена/качество в Европа. Имаме над 35 години опит и хиляди доволни пациенти, които благодарение на нашия професионализъм се усмихват с увереност.
Клиниката се намира в град София, където екипът ни от висококвалифицирани специалисти ще ви помогне бързо, ефективно и качествено да се сдобиете с усмивката, за която цял живот мечтаете.

Д-р Хазем е зъболекар, имплантолог, протезист и специалист в областта на протетичната стоматология и имплантологията. Разработил е уникална методика, както и специфични протоколи за лечението с кортикобазални импланти и се смята за един от световните лидери в тази област. Той е единственият доктор в България, който прави пластика на венеца и на костта, което позволява имедиатно натоварване и поставяне на окончателната конструкция в рамките на 72 часа.

Д-р Хазем е член на Българския Зъболекарски Съюз, както и на Международната Асоциация по Орална Имплантология ICOI. Сертифициран е  за Мастър по имедиатно натоварване и притежава сертификат за правоспособност за имедиатно натоварване от 2014г.

Клиниката се намира в град София, кв. Манастирски ливади, ул. Флора 65

Получете оферта за вашата мечтана усмивка сега!

Заслужавате да се усмихвате със самочувствие!
Scroll to Top