Дентална клиника Dr. Hazem

Усмихнете се със самочувствие!

Меню

Нашите услуги

Базален зъбен имплант с незабавно натоварване

Базалният имплант с незабавно натоварване, известен също като кортикален или би-кортикален имплант, е най-модерна имплантологична техника, която използва дълбоката и добре минерализирана част на челюстната кост, наречена базална или кортикална кост, за по-добро задържане на зъбните импланти. Това позволява да се избегне необходимостта от присаждане на кост и от синус лифт. Базалният имплант се състои от една титаниева част с гладка повърхност, с цел да бъдат избегнати пери-имплантитите (инфекции около импланта), за да се сведе до минимум риска от отхвърляне.

Пълно възстановяване на челюстта

Базалният зъбен имплант е най-добрия избор за пълното възстановяване на челюстта при пациенти, страдащи от липса на зъби, пушачи или диабетици, както и при такива,които страдат от значителна костна загуба и/или тежка пародонтоза. Пълното възстановяване на челюстта с базални импланти е минимално инвазивно и може да бъде извършено в рамките на няколко дни. Импланта незабавно се интегрира в костта и не изисква никакво забавяне преди да бъде натоварен с метало-керамична конструкция.

Корони

Най-подходящи за незабавно натоварване на кортикобазалните импланти са металокерамичните корони. Изграждат се от биосъвместима сплав с гарантиран произход и се покриват с висококачествена керамика, която е най-здравият материал за зъбни корони, в пъти по-надежден от пластмаса и цирконий.
Scroll to Top